Over mij

Mijn naam is Maurits van Brakel, ik ben 18 jaar oud en acteer al sinds mijn 4de. Acteren is voor mij begonnen als een hobby. Deze hobby is door de jaren heen uitgegroeid tot mijn grootste passie en werk. Op deze pagina lees je wat meer over hoe dit zo is gegroeid en hoe ik sta waar ik nu sta.

Basisschool

Toen ik vier was, mocht ik een sport of activiteit kiezen. Ik wilde niets liever dan toneelspelen (wat op die leeftijd vooral uit verkleden bestond). Zo kwam ik bij de Wollebrandshof, waar ik in 2016 dit stukje op mijn website over schreef. Ik vond het geweldig om alles te kunnen spelen wat ik maar wilde en ging hier met veel plezier 10 jaar naar verschillende lessen.

Ik moet een jaar of acht zijn geweest toen ik op TV een interview zag met een jeugdacteur. Er werd aan hem gevraagd hoe het hem was gelukt om in een film te gaan spelen. Hij legde uit dat je je moest inschrijven bij een castingbureau en foto’s moest opsturen. Het leek me het mooiste wat ik me kon voorstellen, dus ik stond erop dat mijn ouders me dat weekend nog inschreven bij álle castingbureau’s die ik maar kon vinden. Zij waren, zoals je je wellicht wel kunt voorstellen, wat terughoudend om me echt óveral in te schrijven, maar stonden zeker achter deze nieuwe droom van mij. Ik deed talloze audities en vond het geweldig om nieuwe mensen te leren kennen. In 2013 had ik mijn eerste ‘echte’ rol op het toneel te pakken, in de voorstelling Never Never Wonder op het Boulevard festival in Den Bosch.

Maurits en Fabian Jansen
Maurits en Fabian Jansen bij Never Never Wonder

Middelbare school

Toen ik in 2014 op 11 jarige leeftijd naar de middelbare school ging had ik de smaak goed te pakken. Naast toneelproducties had ik ook voor het eerst een kleine rol in een film. Ik vond het geweldig om de verschillen tussen theater en film te ontdekken en kreeg ook voor film een enorme passie. Waar het kon probeerde ik school en acteren te combineren, door bijvoorbeeld film en fotografieprojecten te kiezen en door mijn eindwerkstuk over theaterbelevenis te laten gaan.

Toen ik in mijn vierde jaar van de middelbare school zat, startte ik theaterlessen bij het UCK ik volgde daar theaterklas 1, 2 en 3. Naast acteerlessen stonden hier zang- en danslessen op het programma. In mijn laatste jaar van de middelbare school deed ik de Landelijke Orientatiecursus Theaterscholen.

Maurits in uitvoering van Hamlet bij het UCK

In 2020 haalde ik na zes jaar mijn VWO eindexamen. Ik besloot communicatie- en informatiewetenschappen te gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht.

Nu

Inmiddels woon ik op mezelf in Leiden, zodat ik dicht bij de set van Spangas woon, waar ik vijf dagen in de week aanwezig ben. Daarnaast volg ik online colleges aan de Universiteit van Utrecht. Ik heb nog veel grote dromen op het gebied van film en theater, dus wie weet kom ik binnenkort met een update!

Voor meer informatie of aanvragen neem gerust contact op via het contactformulier! Je kunt me ook volgen via Instagram.

Wil je een overzicht van wat ik al gedaan heb? Neem dan eens een kijkje op mijn tijdlijn. Een volledig overzicht is te vinden in het archief